9. september 2005

- DirNat: SESONGEN 2005 -







FORELØPIG INNTRYKK LAKSESESONGEN:

SØR-TRØNDELAG:
Elvefisket startet meget bra med god vannføring og mye storlaks, og fisket i juni har på mange måter berget sesongen i Sør-Trøndelag. Det har gått mye fisk opp i elvene, men av ulike årsaker har fisket vært vanskelig. Likevel forventes det et godt fangstresultat i Gaula (ca. 35 000 kg) og Orkla (ca. 25 000 kg). I Nidelva har fangsten vært dårlig.
Inntrykket fra elvene er det samme som for sjøen: Det har vært en god del mager smålaks, relativt lite mellomlaks og mye storlaks i området 10-15 kg. En kan spekulere i om dette skyldes at det har vært mindre fiskeinnsats med kilenøter denne sesongen. Det er fisket svært lite sjøaure, men det er en oppfatning at den ennå ikke har gått opp på grunn av mye åte i sjøen
HELE LANDET: Alt tyder på at laksesesongen 2005 blir bedre enn fjorårets sesong og kanskje vil resultatet bli litt i underkant i forhold til de relativt gode sesongene i perioden 2000-2003. Lakseinnsiget til kysten har vært bra og oppgangen av laks i elvene har vært god. Spesielt rapporteres det om relativt stor andel av storlaks. Tanaelva er i fokus også denne sesongen etter nok et år med meget svakt fangstresultat.

Les rapporten her ...